close
България

Горски шеф остана без работа заради купон в деня на траур

43r54

Директорът на Регионалната дирекция по горите в Шумен Емил Гелов, чиито служители бяха заснети от bTV да се веселят след семинар в деня на траур, ще бъде освободен от поста си. Това обяви земеделският министър в оставка Десислава Танева.

Тя изрази „личното си човешко възмущение” от видяното и отбеляза, че е въпрос първо на лично усещане и морал човек да прецени как да действа в тежкия момент, който страната преживява. От думите й стана ясно, че тя е обсъдила случилото се и с премиера Бойко Борисов.

Земеделският министър заяви, че няма възможност да следи мероприятията на всичките си служители, макар по-рано в предаването колегата й в кабинета Божидар Лукарски да разказа, че е наредил на свои подчинени да празнуват по-обрано предстоящите празници в Банско.

Танева заяви още, че и другите отговорни лица, които са допуснали празничния край на семинара, ще се разделят с постовете си.

Минути по-рано Гелов посочи, че организатори на събитието са били от РДГ-Варна, а е имало служители и от други дирекции.

„Можеше да мине и при по-тиха форма”, призна той, но подчерта, че не става дума за тържество, защото хората си стояли по масите и вечеряли.

„Вечерята започна с минута мълчание за жертвите на инцидента, след което всички служители изпратиха есемес в подкрепа на пострадалите”, разказа Гелов. /bTV