close
България

„Господари на ефира“ разследва злоупотреби с държавни средства

1

Екипът на „Господари на Ефира“ е започнал  разследване за съмнително разходване на държавни средства.

В предстоящите издания на предаването ще видим как изглежда път на стойност 1 600 000 лв. държавни пари, месеци след като е завършен, съобщиха от екипа.

„Господарите“ вече стартираха поредица от репортажи, разкриващи как от Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен изразходват държавни средства.

Съмненията за злоупотреби касаят построяването на горски автомобилен път без разрешително за строеж и надлежна документация. Пътят е изграден и платен на частна фирма още на 19 октомври 2017, а разрешителното за строеж влиза в сила на 30 октомври 2017.

Проверка на екипа на предаването на място установила също, че изграденият за 1 600 000 лв горски път е в окаяно състояние и вече е неизползваем /само няколко месеца след построяването си/, заради което камионите превозващи дървесина преминават по и рушат общинските пътища.

Репортерът Димитър Върбанов се срещна с директора на Държавното горското стопанство, за да получи отговор на множеството съмнителни обстоятелства свързани с разходването на парите на данъкоплатците за построяването на пътя.

Въпросният директор, стана известен още през 2015г, след скандала със закупуване на свръхлуксозни джипове за горските стопанства, платени с държавни пари.

Предстои развитие на разследването, което ще видим 3 и 7 май 2017 в „Господари на ефир“. А любопитни факти и подробности за замесените лица – в следващите предавания.

Първа част на видеото вижте тук