close
България

Граждани излязоха на бдение в подкрепа на семейството на починалата в Сливен родилка

traur

Няколко десетки граждани излязоха снощи на мълчаливо бдение пред многопрофилната болница „Д-р Иван Селимински“ в Сливен в подкрепа на родителите на починалата в родилното отделение млада жена, съобщава БНР.

Пред събралите се хора роднините й поискаха съд за началника на отделението д-р Таня Пашева и екипа й, който е асистирал по време на раждането. Протестът се организира в социалните мрежи.

Хората, които дойдоха, за да подкрепят родителите на починалата Ренета Томова, изразиха възмущението си, че ръководството на болницата няма официално становище за станалото три дни след инцидента. Те настояваха лошото отношение на лекарите и акушерките да се промени, а прокуратурата и съда да си свършат работата:“Просто не е достойно да се мълчи така. Предвид, че това е голяма областна болница , те са длъжни при този отзвук и при създалата се ситуация те да излязат и да кажат нещо, да имат доблестта.“

„Нямам думи, нямам обяснение. За мен това е престъпление. Лекарска грешка, ужасна лекарска грешка.“
Това, че стоим тук всички и мълчим, и сме мълчаливи мисля, че достатъчно красноречиво говори, какво изживяват хората, които имат все още сърце и гражданско присъствие.“, казаха участници в бдението.