close
България

Грипната ваканция няма да се отучва

768x432bgnes

Няма да се отучва времето, дадено като неучебно заради грипната епидемия. Това заяви заместник-министърът на образованието Диян Стаматов по време на брифинг в Министерство на образованието.
Той обясни, че отучване няма да се налага в междусрочната ваканция, но, разбира се щяло да се наложи известно преструктуриране на учебните единици.

По въпроса с ваканциите Стаматов заяви, че два дни има право да обяви министърът на образованието, три дни кметът на населеното място и два дни директора на съответното училище. Така тези седем дни са били предвидени като възможност и не се налагало наваксване или отучване.

Очаква се днес кризисният щаб при кмета на столицата да се събере и да вземе решение дали ще бъде удължена грипната ваканция в София.

„Не на шега искам да ви обърна внимание, че в нашите курортни градове – Банско, Чепеларе, Разлог се учи, което е една емблема, че за тях снегът е нещо прекрасно и великолепно, а ниските температури са добре дошли“, коментари Стаматов.

Най-вероятно в цялата страна ще има различни дати, от които ще се продължи учебният процес.

Ресорният заместник-министър изрази надежда грипът да приключи по-бързо. По думите му такива ваканции, макар за децата да са приятни, са предизвикани от екстремни ситуации. /news.bg