close
Свят

Гърция обяви общонационална стачка в четвъртък

gyrciq-stachka

На 14 декември в Гърция ще има 24-часова общонационална стачка, в която ще се включат най-големите синдикати в страната –  Съюзът на държавните служители, Общата федерацията на трудещите се, преподаватели и Общогръцката федерация по корабоплаване. Стачните действия ще обхванат и обществения транспорт  в Гърция – автобуси, тролейбуси, метро, железопътен транспорт и кораби.

От Министерството на външните работи на България предупреждават, че към момента се очаква тролейбусите и автобусите в страната да не се движат от началото на работния ден на 14 декември до 09,00 ч. и от 21,00 ч. до края на работния ден. Общогръцката федерация по корабоплаване е обявила стачката да започне в 00,01 ч и да приключи в 24.00 ч на 14 декември, като в тези часове морски транспорт няма да се движи.

В тази връзка Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи или пътуващи до Гърция да се информират предварително за разписанията на превозните средства и възможните алтернативни връзки с друг вид транспорт.