close
Спорт

Данчо Лечков стана на 50

jordan-lechkov

Бронзовият медалист от САЩ 94` Йордан Лечков днес празнува своя 50-и рожден ден. БФС честити на Лечков юбилея и му пожела здраве, щастие и успехи.

„Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков празнува днес, 9 юли, своя 50-и рожден ден.Бронзовият медалист от Световното първенство в САЩ през 1994 година има 45 мача и 5 гола за националния отбор на България. Лечков е участник и на Европейското първенство през 1996 година в Англия. Дебютира в представителния отбор на 11 октомври 1989 година срещу Гърция във Варна.

Започва кариерата си във ФК Сливен, с който през 1990 г. става носител на Купата на България. След това играе в ЦСКА (София), Хамбургер, Олимпик Марсилия и Бешикташ.

Шампион на България през 1992 година с екипа на ЦСКА, бронзов медалист и финалист за Купата на страната през 2002 г.

През забележителната си кариера е награждаван с редица отличия: „Заслужил майстор на спорта“, Орден „Стара планина“ и „Почетен гражданин на Сливен“.

Членовете на Изпълнителния комитет на БФС и всички служители на федерацията му пожелават здраве, щастие и успехи както в професионален, така и в личен план!“ /novsport.com