close
Спорт

Дан Гъртофан със заявка за участие в рали „Сливен“

rali-sliven

 

Един от водещите румънски екипажи Дан Гъртофан и Тудор Марза заявиха своето участие в 37-то издание на рали „Сливен“. Гъртофан и Марза се намират на второ място във временното класиране на румънския рали шампионат, а за старта в България ще разчитат на чисто новата си Skoda Fabia R5. С заявката на екипажа на Prorally Team Brasov автомобилите от клас R5 станаха 3.

Предстоящото участие на Дан Гъртофан в рали „Сливен“ ще бъде негово второ в България. За последно румънецът бе на старта на рали „България“ през 2008 година, когато се състезаваше за отбора на Приста Ойл и разчиташе на автомобил Subaru Impreza WRX Sti.

През последните няколко години Гъртофан и неговия навигатор Тудор Марза са основните конкуренти на Симоне Темпестини за шампионската титла в румънския рали шампионат. Последната победа на екипажа на Prorally Team Brasov бе през сезон 2016, когато те спечелиха рали „Сибиу“.

Със заявката на Дан Гъртофан и Тудор Марза битката за първото място в рали „Сливен“ 2017 се очертава да бъде наистина интересна – двамата се присъединяват към изключително силните екипажи Ягиз Авджъ / Бахадир Гьоченмез, Орхан Авджиолу / Бурчин Коркмаз и Пламен Стайков / Давид Кварацкхелия. / rallysliven.com