close
България

„Да помогнем на Радо оздравее!“ 45 000 лв. са нужни до 3 януари за поредната животоспасяваща операция

1

Може би, вече някъде в медии или социални групи сте срещали тъжната история на 7 годишния Радо. Онова малко дете с плаха усмивка, този малък герой, който храбро се бори за животи си. По – често ни се усмихва от болничното легло, с бледо измъчено личице, със системи на ръцете след поредната химиотерапия, вливки на биологично лекарство или тежка оперативна интервенция.

Във фейсбук групата „Да помогнем на Радо оздравее“ администраторите  почти ежедневно съобщават за състоянието му, предавайки актуална информация от родителите му, които са неотлъчно до него. Стотици,  а често и хиляди подкрепят малкото дете в  ежедневната му битка за живот, радват се на всеки, макар и малък лъч надежда, тъгуват, когато новините не са добри.

Ради е болен от четири години. Той страда от агресивна форма на рак на меките тъкани. Три години семейството му го лекуваше само с помощта на приятели, роднини, продажба на имоти. От година със събирането на средствата за Радо са се заели администраторите на групата „Да помогнем на Радо оздравее“. За Радо има проведени 3 успешни кампании за набиране на средства .

От днес започва 4-та кампания, но времето е прекалено малко, затова администраторите на фейсбук страницата, която подкрепя кампанията се обръща за съдействие към всички, които биха могли да помогнат.
Всичката предходна медицинска документация, както и информация за детето я има във страничката му : Да помогнем на Радо да оздравее
https://www.facebook.com/sos.rado/?hc_ref=ARTcfNbMSoBOBq69A6MS08sG7bus2WbbIuGc42bUX1AVzRKXe5ui012inNX8qNxaR-s&fref=gs&hc_location=group