close
България

Двама младежи са задържани за серия от кражби в Китен и Приморско

policia

На 11.08.т.г. около 23.30 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение за кражба на : смарт часовник, кейс, преносима батерия и слушалки, осъществена от магазин за продажба на GSM аксесоари в Приморско. В резултат на бързите полицейски действия са установени и задържани извършителите на престъплението – това са двама криминално проявени младежи от София / на 16 и 17 години/. Установено е, че за времето от 09.08.т.г. до 11.08.т.г. в Китен и Приморско младежите в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор в съучастие, извършили общо десет кражби, както следва:

– на 09.08.т.г. от търговски обект, разположен на ул. „Странджа“ в Китен отнели две предплатени карти на мобилен оператор А 1 и карта за мобилен интернет на мобилен оператор А 1

– на 09.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели два чифта очила

– на 10.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели три ръчни часовника

– на 10.08.т.г. от хотел в Китен отнели велосипед

– на 10.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели две електронни цигари, сгъваем нож, два гриндера и стъклен пепелник

– на 11.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели мъжка чантичка, собственост на 56 годишен мъж, съдържаща : мобилен телефон, метална табакера и сумата от 1 100 лева

– на 11.08.т.г. от кафе-автомат в Китен, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот / счупване на декоративна решетка/, отнели сумата от 30 лева на монети.

– на 11.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели сумата от 20 лева

– на 11.08.т.г. в Китен отнели велосипед, собственост на 60 годишен мъж

Младежите са задържани за срок до 24 часа, като направили пълни самопризнания, посочвайки местата, където са укрити откраднатите вещи. С постановление на наблюдаващия районен прокурор всички случаи са обединени в едно досъдебно производство. На извършителите са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „под надзора на инспектор детска педагогическа стая“. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава от служители на Районно управление – Приморско.