close
България

Две къщи горяха в Новозагорско

pojar

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /3/, РСПБЗН-Нова Загора /1/ и РСПБЗН-Твърдица /3/. Оказана е техническа помощ при 1 от сигналите

На 2 юли, около 17,40 часа, е възникнал пожар в къща, намираща се на ул. „Хан Аспарух“ в град Нова Загора. Пострадали няма. Сигналът е получен в 17,48 часа, произшествието е ликвидирано в 20,40 чака от 2 екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Причинени са материални щети. Причината за пожара е небрежност при боравене с газова бутилка.

На 2 юли, около 18,40 часа, е възникнал пожар в къща, намираща се в село Любенова махала. Съобщението е получено в 18,49 часа, произшествието е ликвидирано в 22,00 часа от 2 екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Причинени са материални щети на спомагателна селскостопанска постройка към къщата. Спасени са 2 сгради, 4 автомобила и селскостопанска техника. Най вероятната причина за пожара е паднали искри от далекопровод, преминаващ в близост до къщите.