close
България

Две полицейски операции в Нова Загора

policiq

Полицията в Нова Загора проведе две специализирани операции в началото на тази седмица.

На 19 декември са извършени проверки в районите на учебни заведения с цел противодействие на престъпленията, свързани с разпространението и употребата на наркотични вещества. Проведени  са срещи с директорите на училища и детски градини на територията на община Нова Загора. Извършени са проверки в търговски обекти, питейни и увеселителни заведения в близост до училищата, проверени са лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Не са констатирани престъпления по линия „наркотици“. Съставени са актове и фишове за нарушаване на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

На 20 декември полицейски служители на РУ-Нова Загора са проверили 68 лица и 31 превозни средства в хода на операция по противодействие на конвенционалната престъпност. Разкрити са две престъпления, свързани с незаконна сеч на дърва от горски фонд и една кражба на покъщнина от частен имот в град Нова Загора. Констатирани са 14 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата на общината.

Операциите с цел задържане на лица, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества, и противодействието на посегателствата върху  имуществото на гражданите на територията на РУ-Нова Загора продължават.