close
България

Десислава Танева уволни служители, участвали в семинар в Деня на траур

desislava_taneva

Пресцентърът на Министерството на земеделието и храните информира, че министър Десислава Танева освобождава от длъжност шест служебни лица, а именно: зам.- директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Иван Стоянов, директорът на Лесозащитна станция – Варна инж. Мария Кирилова, директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен инж. Емил Гелов, директорите на природните паркове: „Шуменско плато“, „Златни пясъци“, „Странджа“ – инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов.

Причината е, че след семинар в Несебър те направили празненство, при положение че 12 декември бе обявен за ден на национален траур заради трагедията в Хитрино.

Премиерът Бойко Борисов дори нарече провинилите се „негодници”.

По-късно стана ясно, че директорът на Природен парк „Странджа” Димо Димов, както и на парка „Златни пясъци” Юлия Тумбаркова не са присъствали на семинара в Несебър. Затова те не са уволнени.

Коригирали сме информацията на сайта ни. Димо Димов и Юлия Тумбаркова остават на работа, защото не са били на семинара. Другите четирима обаче са освободени, информираха по-късно от ведомството.