close
Спорт

Детско състезание по колоездене  ще се състои на 26 април в Сливен

koloezdene

На 26 април е първото състезание по колоездене за деца, включили се в Дните на отворени врати на градския колодрум, които се провеждат всяка сряда от 18 до 19.30 часа. То се организира от Община Сливен и Колоездачен клуб „Сините камъни“. Надпреварата ще започне в 18 часа.  Следващото състезание ще бъде в края на месец май.

Инициативата за свободен достъп на градския колодрум започна на 12 април и продължава до 31 май. Тя цели да предизвика интереса на децата към този вид спорт.

Експертът по спорта в Община Сливен, Силвия Никова, сподели, че интересът към инициативата е голям и благодари на всички деца за участието и сериозното отношение. Тя заяви, че Общината ще продължи да търси всякакви начини за стимулиране на подрастващите да спортуват.

Община Сливен и Колоездачен клуб „Сините камъни“ осигуряват свободен достъп на градския колодрум за тренировки по колоездене на деца и други занимания под наблюдението на специалист. Участието е със собствени велосипеди.
В края на месеците април и май ще бъдат организирани състезания с награди. Колоездачен клуб „Сините камъни“ ще предостави спортни велосипеди за желаещите деца.

Телефон за справки: 088 2 088 884 – Неделчо Петров.