close
България

Деца от две детски градини в Сливен участваха във викторина за Левски и Ботев

1

Деца от две детски градини  участваха във викторина „По стъпките на Левски и Ботев“. Състезаваха се възпитаници на клубове „Млади възрожденци“ от детски градини „Елица“ и „Вержин и Хаик Папазян“.

Събитието, чийто домакин беше детска градина „Елица“, започна с внасяне знамето на клуб „Млади възрожденци“, а след това последва едноминутно мълчание в знак на почит и уважение към Васил Левски, Христо Ботев и всички борци, загинали за свободата на България.

Малките възрожденци показаха отлични знания за това кои са Левски и Ботев и  какво знаят за тяхното дело. Отборите завършиха с равен брой точки. За своето участие те получиха награди и грамоти, които им бяха връчени от заместник-кмета Пепа Чиликова и Дина Димитрова, експерт в Регионално управление на образованието и председател на журито. Публиката също участва активно в събитието. Децата от подготвителните групи рецитираха стихотворения за Васил Левски и Христо Ботев.

Пепа Чиликова поздрави децата за отличното им представяне и благодари на преподавателите, че са успели да разпалят у тях огъня на нашата национална гордост.  Тя пожела на малчуганите винаги да почитат националните герои на България, да се гордеят, че са българи и достойни наследници на Ботев и Левски. „Винаги носете в сърцето си родината и я обичайте“, каза зам.-кметът.