close
България

Деца от Канарските острови, Родос и Реюнион посетиха Областна администрация – Сливен

1234

Деца от Канарските острови, Испания, от остров Реюнион, Финландия и остров Родос, Гърция гостуваха на Сливен. Техен домакин бе Основно училище „Братя Миладинови“ в града. Визитата им от 1 до 4 април бе по проект „Кутия за съкровища“, за училищен обмен по програма „Еразъм +“ .

Децата и техните ръководители посетиха областната администрация заедно с директора на ОУ „Братя Миладинови“ Митко Митев и преподаватели от училището. Зам.-областният управител Димитринка Петкова се срещна и разговаря с тях, запозна ги с културните и исторически забележителности на Сливен. Петкова ги поздрави от името на областния управител Чавдар Божурски и екипа му и им подари сувенири от Художествената галерия „Димитър Добрович“.

Целта на проведеното в Сливен обучение по „Еразъм +“ е учениците от партньорските училища да се запознаят с културното наследство на града-домакин и на страната. Децата, на възраст от 5 до 14 години, имаха възможност да контактуват на живо с връстници на тяхната възраст, от различни култури и образователни степени. Всяка група получи своята „Кутия на съкровищата“. Запълването й започна с изделията, изработени в ателиетата в ОУ „Братя Миладинови“. Гостите посетиха крепостта „Туида“, имаха възможност да видят културната столица на Европа за 2019 г. – Пловдив, както и старопрестолния град Велико Търново.