close
LifeStyle

„Джаз в Бургас“ идва с четвъртото си издание през лятото

djaz-trompet

В рамките на пет дни Бургас отново ще живее в ритъма на джаза. Цели две порции от хубава музика ще дойдат на 7, 8,9 юли и 4, 5 август, когато на сцената на Експоцентър „Флора“ ще се качат едни от най-добрите български и чуждестранни джазмени.

Още първият ден на музикалния фестивал впечатлява със стилна и богата програма. Тя включва изненадващ микс от джаз и бийтбокс, който ще се осъществи точно в 20.30 часа. Тогава ще бъде представен проектът JAZZ ‘n’ GROOVE TALES на Марина Господинова. За неговото изпълнение тя е поканила Живко Петров /пиано/, Димитър Карамфилов /бас/ и Skiller.

Веднага след тях с джаз настроение ще ни завладеят музиканти от три държави. Стефан Горанов квартет в състав: Александър Логозаров/китара/, Хорфе Кастаниеда – Куба /пиано/, Дарио Гиберт – Испания /бас/ и Стефан Горанов /барабани/.

Само преди дни фестивалът „Джаз в Бургас“ получи и международно признание. Музикалното събитие бе удостоено със Знака за европейски фестивал за периода 2017-2018. За отличаването му беше необходимо преминаването на няколко етапа и оценяване от професионална комисия. Резултатите от Label 2017-2018 бяха обявени от Международното жури с председател сър Джонатан Милс.
“Европа за фестивалите, фестивалите за Европа“ /EFFE /е етикет и международно признание за забележителни фестивали и нарежда „Джаз в Бургас“ до световни джаз събития като Malta Jazz Festival, френският D’Jazz Nevers и др. : http://www.effe.eu/festival/jazz-burgas

Очаквайте програмата и на останалите дни от  вълнуващото музикално изживяване „Джаз в Бургас“.

Продажбата на билети стартира на 16 май на касите на Експоцентър „Флора“ и  НХК.