close
Спорт

Джошуа излиза на ринга срещу Кличко, вместо Кобрата

antyni-djoschua

 

Международната боксова федерация (IBF) даде зелена светлина за мач реванш между Антъни Джошуа и Владимир Кличко, съобщава Sky Sports. Така вече е сигурно, че задължителният претендент за световната титла на IBF Кубрат Пулев няма да се бие с британеца тази година.

През април на стадион „Уембли“ Джошуа победи Кличко с технически нокаут в 11-ия рунд и обра поясите във версиите на IBO, IBF и WBA (Super). За 27-годишния британец тази победа беше 19-ата в 19 боя, всички те спечелени с нокаут.

Съгласно правилата, след успеха над украинеца, Джошуа трябва да защитава титлата си във версията на IBF и да излезе на ринга срещу Пулев. Федерацията обаче е взела решение да направи изключение заради очаквания с огромен интерес реванш с Кличко.

Единственото условие на IBF е двамата да се бият повторно не по-късно от 2 декември и победителят от срещата да се изправи срещу българския боксьор.

Промоутърът на британеца – Еди Хърн, потвърди, че преговорите с екипа на Кличко вече са стартирали. Сега се очаква изявление на украинския ветеран, потвърждаващо неговото намерение отново да излезе на ринга срещу Джошуа.