close
Спорт

Димитър Димитров: Ще откажа културно на „Левски“

dimityr-dimitrov-hero

Няма нищо между мен и „Левски“. Имам договор с „Иртиш“ за още една година и нямам право да контактувам с никого. Ако ме потърсят, културно ще откажа. Не зная откъде въобще се появиха тези слухове“, обяви Димитър Димитров-Херо на летище „София“. Бившият национален селекционер се прибра у нас след края на сезона в Казахстан.

„Не е сериозно да коментираме темата „Левски“. Предполагам, че хората в клуба ще намерят своя треньор тип „Алекс Фъргюсън“. Пожелавам му дълги години да работи там и да има успехи. Мога да кажа, че класирането в Лига Европа е максимумът за „Иртиш“. „Кайрат“ и „Астана“ са отбори от друго измерение – те са нещо като „Барселона“ и „Реал“ Мадрид в Испания“, подчерта специалистът.

„Оставането ми в „Иртиш“ зависи от селекцията и бюджета. Ако парите останат същите, значи отново ще бъдем пълна катастрофа. Знаете, че почти половината състав напусна по средата на първенството, забраниха ни да регистрираме нови играчи“.

„Отчасти следя шампионата в България. Имам някаква обща представа как стоят нещата. Не съм изненадан от доминацията на „Лудогорец“. Не е нещо неочаквано. Реалностите са такива, че това е най-добрият отбор в момента.“ /bTV