close
България

Днес времето ще бъде предимно облачно

leped-zima

Днес времето ще бъде предимно облачно. Преди обяд валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали дъжд, който през нощта срещу неделя ще обхване цялата страна. Ще духа до умерен, в Източна България и на места северно от планините силен вятър, който вечерта и през нощта срещу неделя още ще се усили. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 14°.Това е прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от дъжд, над 2200-2300 метра – от сняг. По-значителни ще са валежите вечерта и през нощта срещу неделя. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието има разкъсана облачност, значителна над южното крайбрежие. През деня ще е без валеж, но вечерта от юг на север ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°, температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 2 бала в района на Бургас до 4 бала към Шабла и Калиакра.