close
България

Днес на „Охлюва“ за осми път ще се проведе Карнавал на биоразнообразието

karnaval

За осми път на лятна сцена „Охлюва“ (или в зала „Георги Баев“ в КЦ „Морско казино“, ако вали) в Морската градина ще се проведе любимият на бургаските деца Карнавал на биоразнообразието, който събира пъстри и уникални участници от детските градини и основните училища в града. И тази година Българска фондация Биоразнообразие, заедно с Община Бургас и Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас организират заедно вълнуващото събитие, което ще се проведе днес (понеделник) от 17.00 часа.

Карнавалът на биоразнообразието привлича над 100 деца и техните родители и преподаватели и се превръща в истински празник на природата. Тази година темата е „Любовта в природата“. Защото тя е навсякъде около нас, във всеки атом и всеки блясък светлина. В жуженето на пчелите, в отекващия тътен на еленските дуели и нежните мелодии на нощните певци. В цветовете на птичите пера, в жабешките хорове и изящния танц на жеравите. В епичните миграции на птиците, в сгушената топлина на гнездата, в омаята на изящните тичинки, във върховете на пеперудените антени.

Специално жури ще връчи наградите в отделните категории. За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.