close
LifeStyle

Досиетата Х се завръщат с нов сезон

dosietata-x

FOX ще излъчи втора част от продължението на сериала „Досиетата Х“. Новите 10 епизода ще бъдат дело на изпълнителния продуцент Крис Картър, а в главните роли на иконичните агенти от ФБР Фокс Мълдър и Дейна Скъли отново са Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън. Телевизионното събитие ще се излъчи през следващия телевизионен сезон (2017-2018) Снимките престои да започнат през лятото на 2017.

„Култовите персонажи, завладяващите истории, смелостта на екипа – всичко това отличава великите телевизионни продукции. Това са и част от причините, поради които „Досиетата Х“ има такова дълбоко влияние върху милиони фенове в цял свят,” каза Дейвид Мадън, Президент на Fox Broadcasting Company. „Креативността на Крис Картър, заедно с отличните актьорски изпълнения на Дейвид и Джилиън, продължават да носят невероятен успех на този поп културен феномен и ние очакваме с нетърпение новите мистерии, които Мълдър и Скъли ще разгадават в продължението на сериала“, допълва той.

През 2016 „Досиетата Х“ достигна през различни платформи да аудитория от близо 16 милиона зрители и беше на второ място по гледаемост през миналия телевизионен сезон. Сериалът бе и най-обсъжданата телевизионна продукция в Twitter.

„Досиетата Х“ излиза на малък екран през септември 1993. В продължение на излъчените девет сезона от новаторски научно-фантастичен фаворит на зрителите, сериалът се превръща в глобален хит и става една от най-успешните телевизионни поредици за всички времена. Поредицата, отличена с 16 статуетки „Еми“, пет награди „Златен глобус“ и награда „Пийбоди“, разказва за специалните агенти от ФБР Скъли (Андерсън) и Мълдър (Духовни), които разследват мистериозни случаи – „Досиета Х“ – за които единственият отговор е наличието на паранормална активност.