close
България

Досъдебни производства за притежание на наркотици

полиция-policiq

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при операция срещу наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен, проведена през почивните дни.

Екипи на РУ-Сливен са извършили проверка на 35-годишен мъж на ул. „Булаир“ в град Сливен, който доброволно е предал пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което при полевия тест  е реагирало на амфетамин. Задържане е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Екип от участък „Петолъчка“ е извършил проверка на лек автомобил „Форд“ в село Желю войвода. В автомобила е намерено пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Задържан е мъж на 31 години. Образуван е досъдебно производство.

В хода на операцията в помещение към жилищна сграда в град Сливен, обитавано от мъж на 40 години, полицейските служители са намерели и иззели материали за производство на наркотични вещества. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел при проверка на лек автомобил „Ауди А3“ в рамките на операция по линия „Наркотици”, провеждана на територията на ОДМВР-Сливен през почивните дни. Автомобилът е спрян в село Градец. В него е намерена опаковка, съдържаща кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на амфетамин. Водачът е мъж на 34 години от същото населено място. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултата. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В хода на специализирана операция по линия „Наркотици“ полицейски служители на РУ-Нова Загора са иззели различни опаковки, съдържащи вещества, които при теста са реагирали на хероин и метамфетамин. Задържан е мъж на 40 години. Работата по случая продължава от служители на сектор „Криминална полиция“ и участък „Кв. Шести“ към РУ-Нова Загора. Образувана е досъдебно производство.