close
България

До дни ясен първият корумпиран българин със забрана да влиза в САЩ

mustafa

САЩ има намерение да предприеме твърди мерки, мерки със зъби с борбата с корупцията. Това обяви пред Нова тв американският посланик у нас Херо Мустафа. Скоро посолството ще посочи първото име на корумпиран българин, който ще получи забрана да влиза в САЩ.Именно такава заявка дадоха Щатите. Това ще е само първото име, закани се американският посланик.

Дипломатът подчерта, че за да се въведе тази мярка, САЩ трябва да има сериозни доказателства. До дни името ще бъде оповестено. Херо Мустафа посочи, че САЩ ще ни бъдат важен партньор в борбата с корупцията. Държавният секретар на САЩ ще съобщи името.

България ще реши сама дали да подмени Конституцията си за върховенство на закона, според дипломата. САЩ са ангажирани с включване на България в безвизовия режим. Предстоят срещи и разговори в тази насока.

Енергийната диверсификация трябва да бъде реализирана на практика, така Херо Мустафа отговор на въпроса за американската позиция за „Турски поток“. Диверсификацията ще доведе до поевтиняване на битовите сметки, според нея. А каква е американската позиция, дипломатът не обяви официално.

САЩ ще продължи да има присъствие в Ирак, подчерта Херо Мустафа. Нещо повече, дори се обсъжда увеличаване на присъствието на американските военни там. Иначе Херо Мустафа е впечатлена от силата на българския дух. На всякъде тя вижда хора, които искат да работят за бъдещето на страната ни. Гледам много оптимистично на бъдещето на тази страна, изтъкна американският посланик. /news.bg