close
България

Драгоданово се готви на бунт срещу интернат

dragodanovo-internat

Вече повече от три дни в сводките на МВР няма и ред за случая с намерената мъжка глава в Драгоданово.

Заради информационното затъмнение в сливенското село плъзнаха зловещи слухове, че не става въпрос за „нещастен случай“, както твърди селският кмет (бивш шеф на криминалната полиция в Сливен, б.р.), а за убийство, в което има замесена и ученичка от намиращия се там интернат за малолетни престъпници.

Не е тайна, че възпитаници на учебното заведение, титулувано благовидно като специализирано социално-педагогическо училище, предлагат секс услуги на някои от местните жители, част от които се подвизават и като сутеньори.

Пълна енигма е какво се е случило в изоставената сграда, където е намерен разчлененият труп. В момента тече разследване и мълчанието на полицията допълнително плаши драгодановци, които се готвят отново да излязат на бунт с искане за незабавното закриване на интерната.

Припомняме, че те настояваха за това още в края на миналата година заради набезите и кражбите по домовете им от някои негови възпитаници.

Сигналите за кражби, за тормоз над хората и за сексуални услуги са непотвърдени, коментира пред Би Ти Ви в началото на януари Грета Ганчева, директор на дирекция „Приобщаващо образование“ в Министерството на образованието и науката. Тя заяви тогава, че няма как интернатът да бъде закрит, защото няма алтернатива за децата, настанени е него.

Въпросната институция е от затворен тип и не би следвало учениците да бъдат пускани да се разхождат свободно из селото. Но по думите на местните жители, това правило изобщо не се спазва, което нагнетява напрежението в населеното място. /desant.net