close
България

ДФК „Звездичка“ открива нов спортен комплекс в двора на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

pokana

ДФК „Звездичка“ изгради нов спортен комплекс в двора на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Церемонията по откриването ще се състои на 30 май 2017 г., от 20.00 часа в двора на висшето учебно заведение.

Новият спортен комплекс е създаден чрез партньорство между университета и ДФК „Звездичка“, а главен изпълнител е „Планекс Бургас“, с управител Людмил Митов.

„Проектът стана възможен, благодарение на невероятните усилия и подкрепа на лабораторията по математична химия, с ръководител  проф. Ованес Мекенян, фирмите „Елма“, „Андела“, „Фаркол“, Пристанище Бургас, АВЕКО, Ди ес хоум, Врънгови, Мапей, Унакс, Фрахинпекс, Хал Медика, х-л Авеню, Крупал, както и с доброволния труд на много родители и студенти“, заяви председателят на клуба Петър Алексиев.

Спортната база разполага с две футболни игрища с трибуни, осветление, камери за видеозаснемане на срещите, озвучителна уредба, wi-fi връзка за посетители, външен фитнес, мултифункционално игрище за баскетбол и волейбол, както и игрище за футбол.

Новата спортна придобивка ще бъде на разположение на студентите от университета за безплатно ползване, както и за възпитаниците на школата.

„Очакваме всички приятели на спорта от нашия град да споделят невероятната емоция! Ще се радваме да уважите събитието с присъствието си!“, каза Петър Алексиев.