close
България

Дъжд и сняг през нощта и утре

444611

Започналото от запад увеличение на облачността ще продължи и привечер над по-голямата част от страната ще бъде облачно, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8° и 13°.

През нощта облачността ще е значителна. В Северозападна България и югоизточните части от страната ще вали дъжд, в крайните западни райони – и сняг. Ще бъде почти тихо.

В неделя ще бъде облачно и на много места в страната ще има валежи от дъжд, в Северозападна България и високите полета – и от сняг. Ще духа слаб източен, по Черноморието – до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – между 2° и 10°.

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат и в по-голямата част от страната ще преминат в сняг, а в Южна България все още ще са предимно от дъжд.

В понеделник в Западна България облачността ще се разкъсва и ще намалява. Преди обяд все още в Североизточна България ще превалява сняг, в югоизточните райони – дъжд. След обяд валежите навсякъде ще спрат. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните – между 3° и 7°, по-ниски ще останат в североизточните райони. През следващите дни бързо ще се затопли. Ще има променлива облачност, в много райони намаляваща и до предимно слънчево. Ще бъде ветровито, с умерен, във вторник – временно силен западен вятър. /bTV