close
България

Дъщерята на битата камериерка: В Слънчев бряг е опасно да се работи

8814

„В Слънчев бряг явно е опасно да се работи” – това е изводът за Светослава, дъщеря на камериерката, която беше изритана в главата от шведски турист преди дни.

Жената, която работи като администратор в същия хотел, написа заедно със сестра си отворено писмо до бившия вече шеф на хотелиерската асоциация Благой Рагин, който беше по-загрижен за запазването на шведите като клиенти заради инцидента. За нея това е „безумно изказване”.

„Изпаднах в шок, все едно на мен ми се е случило”, разказа Светослава. Тя вече се стреми да не гледа кадрите от охранителните камери, на които се вижда как туристът рита майка й в главата. В момента жената отново е на работа, защото е изразила желание да бъде сред хора – имала е късмет да не пострада тежко физически, но психологическата травма е голяма.

„Такова нещо нито съм виждала, нито съм чувала, това просто е някакъв прецедент”, коментира Светослава. Според нея повторният арест на туриста е бил „най-адекватното решение”, защото той е можел да избяга. „Надявам се да има някакво възмездие, адекватна присъда”, каза тя, но призна, че не очаква нападателят да влезе в затвора.

По думите й близките на сестра й във Виена са в шок от случилото се, а подобна е реакцията даже в Швеция. /bTV