close
България

Дядо Коледа пристига всяка вечер с приказно светлинно шоу на „Тройката“

1

Дядо Коледа ще радва бургаските деца на пл. „Тройката“ от 17.30 часа всяка вечер в дните от 16 до 23 декември.

Усмихнатият белобрад старец ще пристига с приказно светлинно шоу. Хиляди лампички ще озаряват детския коледен кът на площада, а весели мелодии ще допълват празничната атмосфера и настроение.

Всяко желаещо дете ще може да се снима с Дядо Коледа и да поиграе в  приказния коледен кът, където са шейната и еленът на добрия старец. Там ще могат всяка вечер да се изявяват и талантливи бургаски деца.

Зелените площи и дърветата на площада вече греят в коледни светлини.

Тази година  градската коледна украса  прави впечатление със своята пищност и многоцветие.

3 впечатляващи нови елхи красят града, като най-голямата от тях е разположена на пл. „Тройката“. Тя е украсена със стотици цветни лампички нощем и точно толкова панделки, звезди и фигурки през деня.

Пред елхата са разположени емблематични за градската архитектура сгради, като централно място заема макет на Старата поща. Там децата могат да пускат писмата си до Дядо Коледа.

Над главната улица „Александровска“ е  оформено „звездно небе“ от светещ в студено и топло бяло стринг. По стълбовете от площад „Тройката“ до пластиката Компаса има светещи елементи с визията на подарък и коледна камбанка.

Друга новост тази година е елхата пред сградата на Община Бургас. Тя  е с футуристичен дизайн и много атрактивна, съдържаща 30 малки „свръхнови“, които „избухват“ на интервали. От Общината до гаровия площад и от Общината до ул. „Лермонтов“ дърветата светят в различни тонове.

По обновената „Богориди“  има поставени десетки светещи гирлянди. Сградите на музея и библиотеката също ще имат специална украса, а на Грамофона е поставен светещ елемент с ключ сол и ноти.

Лазерни прожектори оцветяват нощем уличната настилка на места по „Александровска“ и „Богориди“.

Третата нова елха е издигната до ОУ „Петко Росен“ в най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден рудник“. Къщичка на дядо Коледа с елени ще има и там. Празнично осветление е поставено и по основните пътни артерии в Бургас. Освен профилактираните стари, тази година са внесени и нови елементи.