close
България

Д-р Иван Вълкадинов стана първият бургаски абсолвент на годината

1

Носителят на наградата „Златен Хипократ“ доктор Иван Вълкадинов бе удостоен с приза „Абсолвент на годината“. Това стана на специална церемония при обявяването на победителите в анкетата „Ученик на годината“, която се проведе в Атриума на Бургаския свободен университет.

Доктор Вълкадинов завърши с пълно отличие Варненския медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“. По време на следването си той е издържал всички изпити с отлична оценка.

„Наградата „Абсолвент на годината“ е много специална за мен, защото тя е израз на уважение от страна на хората към моите успехи“, каза младият лекар.

По време на церемонията бяха обявени победителите в анкетата на Община Бургас „Ученик на годината“.

В категория „Математика и природни науки“ – I – VII клас победител е Ангел Христов от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ с 916 гласа.

В категория „Математика и природни науки“ – VIII – XII клас приза печели Кристиан Минчев от „Акад. Никола Обрешков“ с 550 гласа.

Симона Ходулова от ОУ „Св. Княз Борис I“ и Вирджиния Спиридонова от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ са победителките в категория „Изкуства“ – I – VII клас. Те събраха по равен брой гласове –  664.

В категория „Изкуства“ – VIII – XII клас победител с 668 гласа е Христиана Въжарова от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“.

София Архипова от ПГЧЕ „Васил Левски“ е победителят в категория „Хуманитарни науки“ VIII – XII клас с 1033 гласа.

Призовете на изявените бургаски деца връчи кметът Димитър Николов.

„Неслучайно, когато се отчитат резултатите в сферата на образованието в страната, Бургас получава адмирации за качеството на началното и средното образование. Ние сме благодарни за това, че всички вие полагате много усилия и прославяте нашия град“, каза кметът Николов.

Сред официалните гости на церемонията бяха председателят на Общинския съвет проф. Севделина Турманова, зам.-кметът Йорданка Ананиева, началникът на РУО – Бургас Виолета Илиева, общински съветници и експерти от сферата на образованието.