close
България

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 24 сигнала за произшествия

pojarna

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 24 сигнала за произшествия в дните от 4 до 7 август. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в землищата на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Оказана е помощ при пренасяне на болен до линейката от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Оказана е техническа помощ при сигнали, получени на 6 август в интервала от 12,00 до 17,30 часа, за паднали дървета и клони- паднали дървета върху лек автомобили на ул. „Кап. Г. Мамарчев“, кв. „Дружба“ и кв. „Клуцохор“ в град Сливен, сигнали за паднало дърво на пътното платно на ул. „Асеновска“ и паднало дърво върху гараж на ул. „Г. Икономов“ в град Сливен; сигнали за паднали дървета и клони върху пътното платно на пътя Нова Загора- Раднево и пътя с. Коньово пътя – с. Съдиево в община Нова Загора; отстраняване на паднали дървета на моста при град Шивачево и пътя с. Оризари- с. Баня в община Твърдица.

Неправилно използване на туристическа газова бутилка е причинила пожар в къща, намираща се в новозагорския квартал „Шести“. Сигналът е получен на 5 август в 16,40 часа. Причинени са щети по покривните конструкции на 3 съседни сгради. Унищожено е домашно имущество и битова техника. Пострадали няма. Спасени са 2 сгради.

Три екипа на РСПБЗН- Твърдица и един на РСПБЗН-Сливен, съвместно със служители и техника от ДГС-Твърдица и жители на село Оризари, са гасили пожар в житна нива. Сигналът е получен на 4 август в 16,28 часа. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви на банкета до път І-6 в землището на село Оризари и е обхванал житна нива. Унищожени са 4 декара от нивата, 300 бали слама, 2 декара овощна градина. Спасени са 10 декара нива, 1 бензиностанция, 2 стопански постройки.