close
България

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия

pojar

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети от екипи на регионалните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Котел.

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е спасил 5 декара гора и 2 сгради при пожар в землището на село Богданово. Сигналът е получен в 14,15 часа на 26 септември, ликвидиран е преди да причини преки щети.

На 26 септември, в 22,17 часа, е получен сигнал за пожар в стая на къща, в сливенското село Сотиря. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество, хранителни продукти и документи. Най вероятната причина е незагасена цигара.

Три екипа РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в овощни градини в землището на село Чинтулово. Сигналът е получен на 26 септември в 13,24 часа. Унищожени са 2 декара черешова градина, 20 декара сливова градина, 5 декара шипкова градина и 500 метра капково напояване. Спасени са 3 декара черешова градина, 7 декара шипкова градина и 1500 метра капково напояване. Най-вероятната причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.