close
България

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия

pojarna

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия през дните от 12 до 15 март.

Оставена без надзор печка на твърдо гориво е причинила пожар в къща, намираща се в сливенското село Сотиря. Сигналът е получен на 14 март в 10,19 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожено е домашно имущество и 15 кв.м. покривна конструкция.

Сливенски пожарникари са спасили 20 декара иглолистна гора. На 14 март, в 13,25 часа, е получен сигнал за пожар, възникнал в трудно достъпен терен, западно от Хамам баир. Произшествието е ликвидирано своевременно от 4 екипа на РСПБЗН-Сливен, без да причини преки материални щети. Причината за пожара е запалване на сухи треви и храсти.

На 14 март екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на фалшив сигнал за пожар в кв.“Дружба“. В 19,20 часа жена е подала сигнал за горящ апартамент в съседен жилищен блок. При пристигането си дежурният екип е установил, че няма пожар в апартамент, а се вижда отражение от огън запален на площадката пред блока.

Оказано е съдействие на екип на ЦСМП-Сливен за пренасяне на болен 88-годишен мъж от дома му до линейката. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в отпадъци и сухи треви в Сливен, Котел и Твърдица.