close
България

Елена Арабаджиева бе избрана за личност на 2021 г. в Нова Загора

2

Елена Арабаджиева бе избрана за Личност на 2021 година. Тя получи престижното отличие днес от кмета на община Нова Загора Николай Грозев.

„Познавам Елена Арабаджиева от години – човек на духа и безспорен професионалист, воден от любовта към хората и българщината. В тежки години, като днешните, личности като нея са по-ценни от всякога!“, сподели кметът Николай Грозев след награждаването.

Елена Арабаджиева е секретар на НЧ „Д. П. Сивков – 1870”. Родена  в град Нова Загора и през целия си съзнателен живот работи в областта на образованието и културата в града. Завършила е Българска филология във Великотърновския университет. Приносът й към развитието на читалищната институция в последните години е несъмнен – привличането на млади и талантливи хора, присъединяване към читалищното семейство на художествени състави, работещи с изключителен професионализъм и налагащи името на Нова Загора по национални и международни сцени. По нейна инициатива градът ни се включи в инициативата „Пробуждане с хоро“, а тържествените концерти по случай Националния празник на България се очакват с вълнение.  Дългогодишен член на журито на Поетическия конкурс в града ни. С работата си винаги се е стремяла към запазване и подкрепяне на местната просветна и културна дейност и за опазването на дълговековните ни традиции. През последните две години нейната работа бе с ключова роля за поддържането на духа на новозагорци и намаляването на последиците от наложилото се социално дистанциране.