close
България

Епидемична обстановка в Сливенска област от 2 до 9 август

oblastna-sliven

В периода от 2 до 9 август с COVID-19 бяха диагностицирани 17 жители на Сливенска област. В предходния период заболелите бяха 27 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.

15 от новите случаи през миналата седмица са жители на община Сливен – 13 на града, останалите – на две малки населени места. Инфектирани лица от най-гъсто населения квартал в Сливен няма. В Нова Загора към момента болните са двама, жители на малки населени места. В града, както и в най-гъсто населения квартал в него, не са открити нови положителни за коронавирусни инфекции лица, по данни на РЗИ. През периода не са диагностицирани заболели в общините Котел и Твърдица.

През цитирания период 87 лица са поставени под карантина, като 27 от тях са били контактни на заболели, а 51 са пристигнали от рискови страни. Общият брой на карантинираните възлиза на 184, отпадналите от карантина са 9 025 души.

От началото на епидемията с COVID-19 са диагностицирани 417 жители на Сливенска област, 340 са излекуваните. За жалост, 25 души изгубиха битката със заразата.

Въпреки занижението в броя на инфектираните лица през изминалата седмица, от Областния кризисен щаб напомнят, че корнавирусът все още се разпространява на територията на цялата област, разпространението му е дифузно и рискът от инфектиране не е отпаднал. За целта е необходимо да се спазват всички противоепидемични мерки, разпоредени от министъра на здравеопазването.