close
България

Етични хакери ще учат на киберсигурност учениците в бургаската IT гимназия

komputer-internet

На 5 декември, от 11:00 часа, в конферентната зала на бургаската Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации ще се проведе обучение по киберсигурност. Организатори са „Cyber 360 Academy“ и Асоциация на сертифицираните етични хакери в България. Тренингът е на тема „Бъдещи IT професионалисти в защита на бизнеса“. Негови гости ще бъдат Радослав Петров – председател на Българска Асоциация на етичните хакери в България, зам.-кметът Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на РУО – Виолета Илиева, представители на бургаските университети.

Целта на инициативата е повишаване знанията на учениците в областта на киберсигурността и даване на възможност за развитие и подкрепа на нови таланти, както и подобряване на общата им култура и навици за работа в интернет, с цел по-ефективно използване на компютърните технологии и мрежи на професионално ниво.

Специално отличие е предвидено за по-изявените ученици, някои от които ще получат спонсорска подкрепа от ЗК „Лев Инс“ за периода на обучението си, както и евентуалната възможност да станат част от киберекипа на компанията.

Успешно преминалите тренинга млади IT таланти ще получат сертификат от „Cyber 360 Academy“.