close
България

Ето какво време ни очаква днес

zima

Днес облачността ще се вплътнява и по-късно след обяд в Югозападна България ще завали сняг. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, максималните – между минус 4° и 1°. Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността от югозапад ще се увеличава и още преди обяд над повечето райони ще е значителна. На много места в масивите в Югозападна България ще има валежи от сняг. Вятърът постепенно ще отслабва и след обяд ще е умерен от север-северозапад, по най-високите и открити части – силен от запад. Ще е студено с максимална температура на 1200 метра около минус 7°, на 2000 метра – минус 11°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд – по-често значителна. Без валежи. Северозападният вятър ще отслабне и още преди обяд ще е до умерен. Ще е студено с максимални температури на въздуха около 0°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.