close
България

Ето какво време ни очаква днес

zima

Днес под влияние на средиземноморски циклон, който от залива Сирт ще се премества на североизток към Балканския полуостров, ще се създаде валежна обстановка. Времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в Предбалкана и по високите полета – от сняг. Значителни количества се очакват главно в Западна България и Рило-Родопската област. Без валежи ще остане в североизточните райони. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 4° и 9°. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, като в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се значителни валежи, ще се образува и снежна покривка. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания. Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в масивите от Западна България и Рило-Родопската област. Ще се образува нова съществена снежна покривка. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието ще бъде облачно, главно по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.