close
България

Ето какво време ни очаква днес

dyjd-chadyr-esen

Днес облачността ще продължи да се увеличава и ще е предимно значителна. На места от северозапад на югоизток ще има валежи от дъжд, а по-значителни ще са количествата главно в Централна Северна България. До вечерта вятърът ще се обърне от север-североизток, в Източна България ще е предимно умерен и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София – около 10°.Това е прогнозата на НИМХ.

В планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1400 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и след обяд първо по северното крайбрежие, а до вечерта и по южното ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, след обяд умерен, временно силен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.