close
България

Ето какво време ни очаква днес

esen

Днес в часовете преди обяд на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност и в отделни райони ще преръми. След обяд видимостта ще се подобрява, облачността ще намалява над много райони до предимно слънчево време. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще са от около 10° в местата с по-трайна мъгла около Дунав, до 17°-18° в югозападните райони, където ще е предимно слънчево, в София – около 13°.Това е прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. В по-ниските части в сутрешните часове ще има мъгла. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 6°.

По Черноморието преди обяд в много райони ще е с ниска облачност или мъгла, на отделни места ще има слаби ръмежи. По-късно през деня видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб вятър от север-североизток, до края на деня ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат 13°-15°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.