close
България

Ето какво време ни очаква днес

dyjd

Днес по преминаването на студен атмосферен фронт времето ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, но валежната зона ще се премества на изток и след обяд, главно в югоизточните райони, валежите ще са интензивни. По преминаването на фронта са възможни и гръмотевици. Преди обяд в Източна България и северно от планините ще продължи да духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад, но отначало в западната част на Дунавската равнина, а до края на деня навсякъде, вятърът ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в югоизточните райони до 20°, в София около 12°. След обяд от северозапад валежите ще спират, по-късно и облачността ще започне да се разкъсва и намалява.Това е прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, отначало само по най-високите части от сняг, но с понижението на температурите сняг ще вали и на по-малка надморска височина – над около 1600 метра. След обяд валежите ще отслабват и спират, привечер от запад-северозапад и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който по-късно през деня ще започне да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 1°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни след обяд главно в южните райони. Възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но след обяд ще отслабва.