close
България

Ето какво време ни очаква днес

mygla-zima

Днес в Дунавската равнина и на отделни места в низините и котловините на Южна България ще бъде с ниска облачност или мъгла. По-късно през деня облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Над планинските райони през целия ден ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, по-ниски ще остават в западната част от Дунавската равнина, където мъглите ще са по-трайни, в София – около 17°.Това е прогнозата на НИМХ.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 7°.

По Черноморието облачността ще се разкъсва, след обяд до предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.