close
България

Ето какво време ни очаква днес

zima – mygla

Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но в котловините и около водните басейни ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. След обяд от запад облачността ще се увеличава, привечер над западната половина от страната и ще се вплътнява, но ще остане почти без валежи. На изток ще остане предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, по-ниски ще са на местата с трайна мъгла, в София – около 8°.Това е прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличава и вплътнява, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.