close
LifeStyle

Ето как да разберем, че сме се отровили

bolki-v-korema

Много хора са изправени пред хранително отравяне, но не всеки знае какво да прави в такива ситуации. Хранителното отравяне е храносмилателно разстройство, свързано с употребата на нестандартни или токсични храни и напитки.

Отравянето с храни е от два вида:

Хранителни натравяния, свързани с консумирането на храни, замърсени с патогенни микроби, например остаряла храна. Също така може да се натровите ако не са спазени правилата за хигиена и санитарни норми. Например, използването на неизмити плодови зеленчуци и т.н.

Токсично неинфекциозно отравяне – развивато при поглъщане на различни токсини, като химикали или вредни гъбички и растения.

Симптомите на отравяне обикновено се развиват бързо. Ако с времето не отмине, тогава опиянението на тялото се увеличава и може да застраши човешкия живот. Характерните симптоми на хранително отравяне включват:

Спазми в корема;

Болка в корема;

Гадене, повръщане;

диария;

Слабост, неразположение.

Освен тези симптоми температурата може да се повиши до 39 ° C или по-висока, пулсът може да се увеличи, може да се развие прекомерно слюноотделяне. Тези симптоми са признаци на тежка интоксикация. В този случай трябва незабавно да посетите лекар./Zdrave.to