close
LifeStyle

Ето как за 10 минути на ден ще станете по-креативни

kriativnost

Някои професии изискват повече креативност от други, но всъщност това качество може да бъде полезно във всяка ситуация от живота, тъй като ни помага да намираме различи решения и подходи.

За щастие мозъкът може да бъде трениран да бъде по-креативен. От Lifehack дават пример как – чрез едно лесно упражнение, което отнема само 10 минути на ден.

Започнете с една проста идея и постепенно добавяйте дребни детайли към нея. Можете да си изберете двойка герои – например ученик и учител, полицай и престъпник, богаташ и бездомник и т.н.

Да вземем за пример човек с куче. Представете си, че ги виждате на улицата. И започнете да добавяте детайли. Каква порода е кучето? Откога го има човекът? Дали го е взел от приют?

Играйте си дори с невероятни сценарии. Възможно ли е човекът и кучето да са дошли от друга планета? Може би животното има свръхестествени способности? И така нататък.

Имате пълна свобода. Това упражнение разширява умствения ви капацитет, стимулира ви да мислите по различен начин, да излизате извън рамките. Преди да се усетите, ще сте започнали да мислите по-креативно за ситуациите в ежедневието си. /Expert.bg