close
България

Жена загина при пожар в Бургас

ogyn-pojar

Жена загина при пожар в дома си в Бургас, съобщават от полицията. На 17.12.т.г. около 21.05 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент, възникнал в частен дом, разположен на първия етаж в жилищна кооперация, разположена на ул. «Княз Борис» № 68. За погасяване на пожара на място са изпратени два противопожарни автомобила и седем огнеборци, които счупили външен прозорец за да навлязат в апартамента, тъй като същия бил заключен.

В стая от жилището е открит 69-годишен бургазлия, живеещ на адреса, който е изведен на безопасно разстояние / същият е прегледан и освободен за домашно лечение/. В друга стая, обособена като спално помещение, е открито тялото на съпругата на бургазлията – 68-годишна жена без видими признаци на живот с частично видимо обгаряне от лявата част на тялото, както и в областта на главата.

При извършения оглед в близост до трупа на бургазлийката е открита изгоряла мека мебел и частично обгорял модул от секция. По първоначални данни на огнеборците вероятно пожарът е възникнал вследствие възпламеняването на фотьойл от незагасена цигара.

По случая е образувано досъдебно производство от служители на Първо Районно управление – Бургас.