close
България

Жълт и оранжев код за сняг и дъжд

vreme-chadyr-dyjd

Жълт код за сняг и дъжд е обявен за почти цяла България, с изключение на най-западните райони Видин, Перник, Кюстендил и Благоевград. В областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново кодът е оранжев – за силен сняг.

В Западна и Централна България все още ще превалява сняг, в източните райони – дъжд. След обяд валежите в повечето места ще спрат, най-късно в североизточните райони. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, малко по-високи по морския бряг.

Над планините ще бъде облачно с отслабващи валежи от сняг. Вечерта валежите навсякъде ще спрат, най-късно в Стара планина. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад и с него температурите още малко ще се понижат, на височина 1200 метра ще е около минус 2, на 2000 метра – около минус 6 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, ще вали дъжд главно в часовете преди обяд. След пладне валежите ще спрат, най-късно в северните райони, а вечерта от юг облачността ще намалее. Още сутринта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и временно силен. Температурата на въздуха към 14 ч. ще е между 4 и 7 градуса и до вечерта още ще се понижи.

66329