close
България

Задържани извършители на серия от кражби в село Градец

policiq

Криминалисти от участък „Градец“ към РУ-Котел са задържали трима извършители на  серия от кражби- техника, инструменти, лични вещи и домашен любимец.

В началото на тази седмица е установен и задържан 26-годишен криминално проявен мъж, който в различни периоди от време е извършил кражби от частни домове в село Градец. Мъжът е съпричастен към извършването на кражба на портмоне с лични документи, дебитна карта и неголяма парична сума от жилището на 55-годишна жена в кв.“Изток“ на село Градец. От друга къща в същия квартал на селото, след като е взломил катинар на входна врата, е откраднал телевизор  „Crown“.

Същият извършител в началото на месец септември е откраднал домашно куче порода Кокер шпаньол. Животното е собственост на 61-годишен мъж от село Градец, закупено по данни на заявителя за сумата от 1000 лева.

Извършителят е върнал част от откраднатите вещи. Кучето е иззето и върнато на собственика.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

Две непълнолетни момчета на 17 и 15 години от село Градец са задържани за кражба на верижен моторен трион марка „Дружба“ на стойност 200 лв. Двамата са откраднали инструмента от частен имот, след като са взломили катинара на вратата към гаража на къщата.  Инкриминираната вещ е иззета и предадена. Работата по досъдебното производство продължава.