close
България

Задържаха баща и син, пребили общински служители

temida-syd

По искане на Районна прокуратура – Несебър съдът задържа под стража Георги К. (на 43г.) и Илийчо М. (на 17г.). Те са обвинени за това, че на 21.11.2017г. в гр.Несебър, общ.Несебър, обл.Бургас , кв.“Черно море“ , зад магазин „Жанет“, в съучастие като съизвършители, нанесли безпричинно побой посредством нанесени множество удари с крак (ритници), ръце (юмруци) и дървен сап с дължина – около 1,50см. с метален накрайник в областта на главата (лицето) на Христо Р., в качеството му на длъжностно лице – работник в Общински приют за безстопанствени кучета в отдел „Екология“ при  общ. Несебър, при изпълнение на службата си, като са му били причинени  лека лесна повреда, изразяваща се в контузна рана на лицето, водеща до временно разстройство на здравето, неопасно за живота- престъпление по чл. 131, ал.1,т.1,предл.І-во,т.12, предл.І-во, вр чл.130, ал.1 , вр.чл. 20, ал.2 от НК, съобщиха от прокуратурата .

Те са обвинени и за това, че в условията на реална съвкупност с  горепосоченото деяние, на същото място и по същото време, по хулигански подбуди , нанесли безпричинно побой посредством нанесени множество удари с крак (ритници) , ръце (юмруци) и дървен сап с дължина – около 1,50см. с метален накрайник в областта на тялото (гръдния кош) и долен ляв крайник (лява подколеница) на Дойчо В., в качеството му на длъжностно лице – работник в Общински приют за безстопанствени кучета в отдел „Екология“ при  обш. Несебър, при изпълнение на службата си, като следствие на това му причинили две средни телесни повреди, изразяващи се в фрактура на ребра и фрактура на левия крак – престъпление по чл.131,ал.1,т.1,предл.І-во,т.12, предл.І-во, вр чл.129, ал.2,вр. ал.1 , вр.чл. 20, ал.2 , вр. чл. 23,ал.1 ,предл.ІІ-ро от НК.

По отношение на Илийчо М. са налице различни правни квалификации на деянията, тъй като той е непълнолетен.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Георги К. и Илийчо М.са извършили престъплението, за което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че те могат да извършат ново престъпление или да се укрият.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Районен съд –Несебър може да бъде обжалвано пред Окръжен съд -Бургас.