close
България

Задържаха британец за хулигански действия и причиняване на телесна повреда

syd

Районна прокуратура – Несебър задържа за 72 часа британския поданик Дани Д. Той е обвинен за това, че на 06.09.2018г. в к.к.“Слънчев бряг“, общ. Несебър в хотел до външен бар на басейн и до рецепцията на хотела, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – буйствал, замервал с обувки служители на хотела, нанесъл удари с юмрук по лицето ( в областта на лявото око и вежда на мъж) и в областта на лявото ухо, и ритник с крак по десния глезен на друг мъж – престъпление по чл.325, ал.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Той е обвинен и за това, че на 06.09.2018г. в к.к. Слънчев бряг, общ. Несебър, в хотелски комплекс , в коридор на 5-ти етаж, чрез стискане с ръка на гърлото, захапвайки го по дясната длан, чрез нанасяне на удари по лицето, гърба и гърдите, ритайки го по цялото тяло, причинил на друг британски поданик лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, като телесната повреда е причинена по хулигански подбуди –престъпление по чл.131, ал.1, т.12, предл.първо, вр. чл.130, ал.2, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Предстои (на 08.09.2018г.) Районна прокуратура – Несебър да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Дани Д.