close
България

Задържаха бургазлия, ударил полицай с керемида в лицето

syd4

Районна прокуратура – Бургас задържа за 48 часа Митко Ш., 29-годишен от Бургас. Той е обвинен за това, че навръх Коледа в кв. „Горно Езерово“ оказал съпротива срещу полицейски служители, изпълняващи задълженията си  по опазване на обществения ред. Мъжът се държал агресивно, крещял, отправял обидни думи и изрази, блъскал, хвърлял камъни, дървета, парчета тухли и керемиди срещу полицаите, като деянието е извършено  при условията на опасен рецидив, съобщават от прокуратурата.

Митко Ш. е обвинен и за това че на същата дата и час в двора на къща, в кв. Горно Езерово, при условията на съвкупност с горепосоченото деяние, е причинил лека телесна повреда, изразяваща се във фрактура на носни костици, на полицейски служител, по време на изпълнение на службата му, чрез нанасяне на удар в лицето му с керемида.

Митко Ш. е обвинен и за това, че на същата дата, място и време, при условията на съвкупност с предходните деяния, повредил чужди движими вещи –  полицейски лек автомобил „Опел“, чрез хвърляне на керемиди и камъни по него и нанесъл щети на обща стойност 550 лв.

Предстои (в следващите дни) Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.